20 d’octubre 2018 TAULA DEL LLOBREGAT

Amic@s amb simpaties salades,

Fa temps que el moviment anti-contaminació salina sembla que només existeixi al Bages ( i als jutjats catalans, espanyols i europeus) .  El problema, l’alternativa i les seves possibles solucions sembla que afecten solament a la gent de la nostra comarca i a fora és difícil fer-se escoltar, amb tot i els esforços que hi hem esmerçat.

Tanmateix, des de ProuSal fa temps que ens sembla que hem “tocat sostre” a la comarca. Per més que aconseguim fer assemblees, passejades, excursions i protestes, de fet, apleguem una vuitantena de persones actives,  però no més.  Des de l’intent del rebuig al transvasament de línies per part de l’ajuntament de Sallent a la presentació de la moció contra les subvencions a ICL a Manresa i  del judici popular,  passant per la nostra participació als  diversos Fòrums de la Mineria, la constatació és clara: no guanyem cap d’aquestes “batalles”.

Especialment al darrer Fòrum de la mineria ens va semblar que  la comarca acceptava majoritàriament  i  sense retrets   la cara amable de ICL i l’abandonava la via  de posar fre a la multinacional, que “ja fa el que pot”

A ProuSal en vam parlar molt   entre nosaltres i ens va semblar  que, sense abandonar al públic fidel que tenim a la comarca, ens calia una visió més àmplia.

Sabuda és  la màxima ecologista de “Pensar globalment, actuar localment” . Doncs, potser  calia  preguntar-nos què vol dir “actuar localment”? quin és l’àmbit “local”? És només Sallent? El Bages?  Així vam arribar a adonar-nos-en, d’una cosa que ara ens sembla evident però a la qual  ens va acostar arribar-hi:  que  l’àmbit local del riu i dels problemes de la mineria és la seva conca, que aquest és el seu àmbit de influència.

Es en aquest sentit que   vam celebrar un judici popular a ICL  a Manresa  ja fa un parell d’anys i vam començar a promoure mocions favorables a una posició més dura de control de la salinització en diversos ajuntaments   riu avall i  que vam ser rebuts i presentar les conclusions del judici popular a l’ajuntament de Barcelona.

El darrer pas, lògic, és el que ara emprenem. Primer hem buscat complicitats en la Taula de l’aigua de Terrassa, en l’ICTA, en Aiguaesvida i en la XNCA, en Ecologistes en acció, Amb ells, vam crear el grup promotor de la Taula de conca d’una trentena de persones i ara amb l’ajuda de l’ajuntament de Molins de Rei, ens constituirem en Taula de conca, a semblança de les taules de conca del Ter, del Siurana o del Tordera.

Hi esteu convidats

INSCRIVIU-VOS AQUÍ              PROGRAMA A SOTA

10.00 – 10.15 Registre participants
10.15 – 10.30 Benvinguda
10.30 – 11.30 Sessió1: Qui som i quina visió tenim per al futur del Llobregat?
11.30-11.45 Pausa cafè
11.45-13.30 Sessió 2: Què vol ser la Taula?
13.30- 14.30 Dinar
14.30 – 15.00 Sessió 3: Presentació del fons documental
15.00 – 16.30 Sessió 4: Mapatge d’iniciatives al Llobregat
16.30 – 17.00 Sessió 5: Full de ruta i conclusions.

20 d’octubre 2018 TAULA DEL LLOBREGAT

Amic@s amb simpaties salades,

Fa temps que el moviment anti-contaminació salina sembla que només existeixi al Bages ( i als jutjats catalans, espanyols i europeus) .  El problema, l’alternativa i les seves possibles solucions sembla que afecten solament a la gent de la nostra comarca i a fora és difícil fer-se escoltar, amb tot i els esforços que hi hem esmerçat.

Tanmateix, des de ProuSal fa temps que ens sembla que hem “tocat sostre” a la comarca. Per més que aconseguim fer assemblees, passejades, excursions i protestes, de fet, apleguem una vuitantena de persones actives,  però no més.  Des de l’intent del rebuig al transvasament de línies per part de l’ajuntament de Sallent a la presentació de la moció contra les subvencions a ICL a Manresa i  del judici popular,  passant per la nostra participació als  diversos Fòrums de la Mineria, la constatació és clara: no guanyem cap d’aquestes “batalles”.

Especialment al darrer Fòrum de la mineria ens va semblar que  la comarca acceptava majoritàriament  i  sense retrets   la cara amable de ICL i l’abandonava la via  de posar fre a la multinacional, que “ja fa el que pot”

A ProuSal en vam parlar molt   entre nosaltres i ens va semblar  que, sense abandonar al públic fidel que tenim a la comarca, ens calia una visió més àmplia.

Sabuda és  la màxima ecologista de “Pensar globalment, actuar localment” . Doncs, potser  calia  preguntar-nos què vol dir “actuar localment”? quin és l’àmbit “local”? És només Sallent? El Bages?  Així vam arribar a adonar-nos-en, d’una cosa que ara ens sembla evident però a la qual  ens va acostar arribar-hi:  que  l’àmbit local del riu i dels problemes de la mineria és la seva conca, que aquest és el seu àmbit de influència.

Es en aquest sentit que   vam celebrar un judici popular a ICL  a Manresa  ja fa un parell d’anys i vam començar a promoure mocions favorables a una posició més dura de control de la salinització en diversos ajuntaments   riu avall i  que vam ser rebuts i presentar les conclusions del judici popular a l’ajuntament de Barcelona.

El darrer pas, lògic, és el que ara emprenem. Primer hem buscat complicitats en la Taula de l’aigua de Terrassa, en l’ICTA, en Aiguaesvida i en la XNCA, en Ecologistes en acció, Amb ells, vam crear el grup promotor de la Taula de conca d’una trentena de persones i ara amb l’ajuda de l’ajuntament de Molins de Rei, ens constituirem en Taula de conca, a semblança de les taules de conca del Ter, del Siurana o del Tordera.

Hi esteu convidats

INSCRIVIU-VOS AQUÍ              PROGRAMA A SOTA

10.00 – 10.15 Registre participants
10.15 – 10.30 Benvinguda
10.30 – 11.30 Sessió1: Qui som i quina visió tenim per al futur del Llobregat?
11.30-11.45 Pausa cafè
11.45-13.30 Sessió 2: Què vol ser la Taula?
13.30- 14.30 Dinar
14.30 – 15.00 Sessió 3: Presentació del fons documental
15.00 – 16.30 Sessió 4: Mapatge d’iniciatives al Llobregat
16.30 – 17.00 Sessió 5: Full de ruta i conclusions.